Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، ایوا ایلوز در کسوت جامعه‌شناس انتقادی، چشمان مخاطبان خود را به روی واقعیتی می‌گشاید که سرمایه‌داری همواره سعی در پنهان نمودن آن داشته و به همین دلیل اغلب مغفول مانده است.

این واقعیت دلالت بر این دارد که سرمایه‌داری قسمی فرهنگ هیجانی شدید را هم در خانه و هم در کارخانه و در بطن تمامی روابط اجتماعی ما پرورده و نهادینه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عقیدۀ ایلوز روابط اقتصادی به‌شدت خُلق‌وخوی هیجانی به خود گرفته‌اند، علاوه بر این، روابط صمیمانه به‌شدت متأثر از الگوهای رفتار اقتصادی و سیاسی و بازاری شده است. ایلوز این وضعیت را «سرمایه‌داری هیجانی» می‌نامد.

سرمایه‌داری هیجانی به مدد گروهی بزرگ از متخصصین در جامعه بسط و انتشار یافت؛ این گروه متخصصین همانا روان‌شناسانی هستند که امروزه عرصۀ کار خود را به کلیت جامعه تسری داده‌اند و در همۀ نهادهای جوامع امروزین جای پایی برای خود تدارک دیده‌اند و به‌سان پیامبران عصر جدید وعظ و خطابه‌های آنها هرساله از طریق هزاران جلد کتاب، جلسات سخنرانی، کارگاه‌های آموزشی، نشریات و برنامه‌های تلویزیونی به سراسر دنیا مخابره می‌شود و با حمایت رسانه‌های فراگیر و دولت‌ها هر روز به جمعیت مؤمنین این کیش جدید افزوده می‌گردد؛ پیامبرانی که گاه در جامۀ اُشو و کریشنا ظاهر می‌شوند و گاه در لباس سَمیوئل اسمایلز، کاستاندا، پائولو کوئیلو، برایان تریسی، اُپرا وینفری و….

ایوا ایلوژ در مراکش متولد شد و تحصیلات خود را در فرانسه و آمریکا ادامه داد. او هم اکنون استاد جامعه شناسی است.

مصطفی انصافی دانشجوی دکتری اندیشه سیاسی در گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی است. حوزه تخصصی وی فلسفه سیاسی قاره‌ای است و از ایشان تاکنون دو کتاب و بیش از ۲۰۰ ترجمه، مقاله و یادداشت در صفحات اندیشه نشریات مختلف به چاپ رسیده است.

کتاب صمیمیت‌های سرد: ساختن سرمایه‌داری هیجانی تألیف ایوا ایلوز با ترجمه مصطفی انصافی به همت نشر لوگوس به بهای ۴۰,۰۰۰ تومان منتشر شد.

کد خبر 4992461

منبع: مهر

کلیدواژه: سرمایه داری معرفی کتاب ویروس کرونا عید غدیر خم ماه محرم و صفر عید سعید قربان کنگره امام سجاد کنفرانس بین المللی سازمان تبلیغات اسلامی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم محرم 99 ماه محرم سهروردی شهید صدر فعالیت های قرآنی حجت الاسلام محمد قمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۲۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار خوب پلیس در حمایت از شهروند خبرنگاران

عصرایران ؛ رضا غبیشاوی - شهروندان خبرنگاران، چشمان جامعه در برابر حوادث مختلف هستند. باید از این چشمان حفاظت کرد.

شهروند خبرنگاران، شهروندان عادی هستند که بر حسب تصادف و اتفاق، در زمان و مکان حادثه مهمی قرار می گیرند و می توانند به عنوان شاهد ماجرا، فیلم بگیرند و آن را در شبکه های اجتماعی منتشر کنند.
تایید و حمایت آنان، نظارت عمومی بر جامعه را تقویت می کنند. آنان شایسته حمایت و تایید هستند. اقدامی که به تازگی از سوی رئیس پلیس آگاهی تهران صورت گرفت. 

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، سردار علی ولی‌پور گودرزی به تازگی گفته است: "از شهروندان گرامی دعوت می‌کنم تا در برابر اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت نبوده و با مستندسازی از آسیب‌ها و جرائم و قانون‌شکنی‌ها یاری‌گر پلیس در اشراف اطلاعاتی بر اتفاقات پایتخت باشند."



اشاره او به اقدام اخیر یک شهروند در فیلم برداری و انتشار عمومی فیلم حمله با زنجیر در اتوبوس عمومی تهران است که اندکی بعد، نیروی انتظامی اعلام کرد متهم اصلی این ماجرا را بازداشت کرده است.
قبل از این هم بعد از انتشار فیلم یک زورگیری در اتوبان صدر تهران که توسط یک شهروند عادی، فیلمبرداری شده بود؛ نیروی انتظامی توانست در فاصله اندکی، متهمان را بازداشت کند.

قطعا اگر این دو فیلم توسط شهروندخبرنگاران ضبط و منتشر نشده بود نه کسی از مردم از این حوادث مطلع می شد نه نیروی انتظامی چنین مستندانی با ارزشی برای پیگیری و دستگیری متهمان در اختیار داشت.
رئیس پلیس اگاهی تهران به خوبی، شهروند خبرنگاران و فیلم های منتشر شده از سوی آنان را نه در مقابل پلیس بلکه در کنار پلیس دانست. این نگاه مدرن به این پدیده نو است. 

فیلم های شهروند خبرنگاران کمک به تقویت دیده بانی و نظارت عمومی در برابر اتفاقات وحوادث است. این فرصت طلایی برای سازمان های مسوول است تا با بهره برداری از این فیلم ها، دامنه نظارت و فعالیت خود را گسترده تر و تاثیرگذارتر کند. در حوزه پلیس، به طور مشخص، فیلم های شهروند خبرنگاران، این امکان را در اختیار این سازمان قرار می دهد تا در مراحل مختلف کسب اطلاع، شناسایی تا برخورد با مجرمان و خلافکاران، فعال تر و موثرتر فعالیت کنند. البته ناگفته پیداست منظور، جرایم و خلاف کاری ها و رفتارهای ناپسند است. ضمن اینکه شهروند خبرنگاری، مجاز به ورود به حریم خصوصی افراد نیست.

فیلم ها و مشاهدات شهروند خبرنگاران، امکان دریاف بی واسطه واقعیت های جامعه را فراهم می کند. تصور کنید در جای جای شهر، هر جرم و خلاف و رفتار نادرست و ناپسندی ضبط و منتشر شود. دوربین گوشی موبایل در دست تک تک مردم، چنین کاری را انجام می دهند و توجه سازمان های مسوول را به سمت واقعیت ها و حوادث جامعه سوق می دهند. همزمان واکنش به هنگام و مسوولانه سازمان های مسوول در برابر این اتفاقات، نه تنها کارآمدی آنها را ارتقا می دهد بلکه رضایت و اطمینان مردم را جلب می کند.

شهروند خبرنگاران، اعضای جامعه را از اتفاقات قابل توجه، با خبر می کنند. این چشم ها را باید قدر دانست و حمایت کرد. هدف شهروندخبرنگاران، آگاه سازی مردم و کمک به مسوولان برای واکنش و رفتار صحیح در برابر اتفاقات مختلف است. شهروند خبرنگاران را باید قدر دانست و حمایت کرد چون چشم جامعه اند.

شهروند خبرنگاری، شهروند خبرنگاران و انتشار تولیدات آنان از پدیده های نو جامعه امروزی است. ما در جامعه مجازی – واقعی زندگی می کنیم. جامعه ای که گوشی هوشمند موبایل، اینترنت، شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها بخش های جدایی ناپذیر آن هستند.  کار و کارآمدی در این جامعه، نیازمند استفاده بهینه از امکانات نو ارتباطی است از جمله همین شهروند خبرنگاری.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • کار خوب پلیس در حمایت از شهروند خبرنگاران
  • معلمان،پیشگامان جامعه
  • نقش مهم معلمان در ساختن آینده جامعه
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • عرضه «پرونده مختارنامه» در نمایشگاه کتاب تهران
  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی
  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • کتاب شعر «ناله‌های امپراطور» در بروجرد رونمایی شد
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها